preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
KNJIŽNA BOOKA 2019.

 

 

KNJIŽNA BOOKA  

u organizaciji

Hrvatske udruge školskih knjižničara

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

2. travnja 2019.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana  je 2. travnja 2019. još jedna manifestacija  „Knjižna booka“. Slavlje knjige i čitanja okupilo je učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Lijepe Naše.

Na završnoj svečanosti literarnoga natječaja „Kanižajada Limačijada“ naše dvije učenice, Nora Kostelnik Pogačnik, 1.d i Anja Prižmić, 2.b osvojile su 2. i 3. nagradu  u kategoriji učenika srednjih škola. Natječaj je posvećen pjesniku Paji Kanižaju pa su svi nagrađeni, uz knjige,  na dar dobili i leptir-mašnu, rad akademske kiparice Marije Vuletić.

U programu „Knjižne booke“ sudjelovali su i naši učenici 1.b, 1.d, i 2.b razreda čitajući svoje kratke priče, epigrame i pjesme (Stela Petlevski, Sofija Tomas, Leona Barić, Nika Klanfar, Tibor Csik, Franka Karačić, Pia Nikolić, Ana Milović i Maja Vuković).

Helena Čačić, 3.c intervjuirala je poznatu književnicu Julijanu Matanović.

Aulu Nacionalne i sveučilišne knjižnice, i ove godine, obogatili su likovni radovi  naših maturanata Astrid Jakšić, Ane Nanković i Franka Lončara koji su izložili skice i crteže (grafika u tehnici bakropisa) s motivima iz književnih djela. Mentorica im je Vlasta Sokolić, prof.

KNJIŽNA BOOKA 2018.

27. 3. 2018.

KNJIŽNA BOOKA 

u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

U organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara održana je još jedna Knjižna booka u velikoj  auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Manifestacija se održava već četvrtu godinu povodom Međunarodnoga dana dječje knjige i rođendana H. C.Andersena.

U bogatome programu sudjelovali su i naši učenici, i to svojim likovnim radovim na temu glagoljice i ilustracijama Pupačićeve pjesme Zaljubljen u ljubav. Predstavljena je mala izložba glagoljičnih slova u tehnici glinamola s radionice Zapis(i) u kamenu čiji su autori: Sara Vrdoljak, Ana Nanković i Luka Prostran iz 3.b razreda te Demijan Bzik, Ivan Domjančić, Filip Filošević, Fran Ogrinšak, Leo Potkonjak i Fran Šribar iz 3.d razreda.

Učenica Nika Latinčić, 3.a recitirala je pjesmu Vunena žena Dorte Jagić.

Također, naši učenici izveli su scensku adaptaciju Naša Antigona prema ulomcima Sofoklove Antigone. Nastupali su učenici 1.d razreda: Dino Marenjak, Nikolas Jarić, Ivan Simić, Luna Mayer, Ana Ilievska, Andrea Gudelj i Ante Mudrinić.

 

KNJIŽNA BOOKA 2017.

Nastup naših učenika na manifestaciji Knjižna booka

3. travnja 2017.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je manifestacija "Knjižna booka". Riječ je o svečanosti knjige i čitanja koja se održava početkom travnja, povodom rođendana Hansa Christiana Andersena (2. travnja).

Ove godine manifestaciju su obogatili i nastupi srednjoškolaca.

Naši učenici oduševili su prisutne svojim likovnim radovima, recitiranjem poezije i scenskim nastupom.

Likovne radove na temu likova iz književnih djela predstavili su: Astrid Jakšić, Lara Leko, Tea Dervišević, Franko Lončar i Mihael Petrinjak. 

Vjekoslav Belanić, jedan od nagrađenih učenika na literarnom natječaju "Kanižajada -limačijada", recitirao je svoju pjesmu "Poeta suvremenog svijeta".

Lovro Rimac izveo je monolog baruna Münchausena i oduševio svojim scenskim nastupom.

Helena Čačić dala je svoju viziju Sofoklove" Antiogone" u stilu hip-hopa.

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Tražilica



Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Arhiva dokumenata

Anketa
Koji dan u tjednu najviše volite?












preskoči na navigaciju